Ingredienser
TÆRTEDEJ:
- 100 g Koldt smør i tern
- 175 g Kornkammeret Økologisk Ølandshvedemel
- 3 spsk. Vand
- 1 tsk. Salt
FYLD:
- 100 g Revet ost
- 2 Løg i tykke skiver
- 8 Cherrytomater, halverede
- 125 g Grønne asparges i små stykker
- 4 Æg
- 2,5 dl Cremefraiche
- 1 tsk. Salt
- Friskkværnet peber
Sådan gør du
- Smuldr smørret sammen med melet, salt og saml dejen med vandet til en ensartet dej. Form dejen til en kugle og tryk den ned til en 2-3 cm tyk cirkel. Pak den i film og stil den i køleskabet i mindst 1 time.
- Rul dejen ud til en stor cirkel med en tykkelse på ca. 0,5 cm. Smør en tærteform (Ø24 cm) grundigt og læg dejen i formen.
- Fordel osten på dejen.
- Fordel grønsager på osten.
- Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen og hæld det over tærten. Rør forsigtigt ved fyldet med en ske eller gaffel så æggemassen fordeler sig jævnt.
- Bag tærten i en 180°C forvarmet varmluftovn i ca. 30 minutter. Tærten er færdig, når æggemassen er fast, når du trykker på den.